Déclaration de confidentialité

De BAPD vzw is begaan met jouw privacy en neemt de nodige voorzorgen om jouw gegevens te beveiligen tegen misbruik. Daarom doen we al het mogelijke om je privacy te respecteren.

We trachten dit privacy beleid zo transparant mogelijk uit te leggen en beantwoorden uw vragen omtrent privacy zoals: welke persoonlijke gegevens we van u kunnen verzamelen, waarom we deze willen verzamelen, hoe we deze willen gebruiken, en hoe we hiermee willen omgaan. We hebben geprobeerd dit beleid zo eenvoudig mogelijk te houden en raden u aan de tijd te nemen om dit grondig door te nemen.

Welke informatie wordt verzameld?

Om toegang te krijgen tot de ledenpagina van de BAPD vzw dient u zich online in te schrijven als lid. Bij het invullen van het online inschrijvingsformulier vragen we u om een aantal persoonlijke gegevens, zoals uw e-mailadres, naam, adres, tel, indien tandarts uw Rizivnummer, type lid zoals tandarts, tandarts in pediatrie, student, of geen van bovenstaande.

Ook indien u zich bijvoorbeeld opgeeft voor een congres georganiseerd door de BAPD vzw zal u gevraagd worden bepaalde persoonlijke gegevens te geven. Indien u zich inschrijft als lid worden de gegevens uit de database gebruikt. Niet-leden kunnen zich ook inschrijven voor het symposium BAPD vzw en dient hiervoor volgende gegevens op te geven: naam, Rizivnummer en e-mailadres.

Volgende categorieën van persoonsgegevens kunnen verwerkt worden door in te schrijven op de nieuwsbrief:

  • Persoonsgegevens zoals: jouw naam en voornaam, jouw telefoonnummer, jouw e-mailadres, jouw adres

  • Identificatiegegevens: Rizivnummer, bewijs tandarts in pediatrie, bewijs studentenkaart

De ingeschrevene verschaft steeds zelf de persoonsgegevens aan via het online formulier en kan op die manier een zekere controle uitoefenen.

Bij het invullen van het contactformulier worden er gegevens gevraagd zoals naam, e-mailadres, onderwerp en jouw bericht. Naam en e-mailadres zijn directe persoonsgegevens. We vragen deze gegevens om verdere communicatie te bevorderen en uw vraag te kunnen beantwoorden. Het kan zijn dat bepaalde berichten gearchiveerd worden in de mailbox van info@bapd.be. Indien u dit niet wenst, kunt u dit ons altijd melden.

Waarvoor wordt deze informatie gebruikt?

  • Om u te informeren over congressen en andere activiteiten van de BAPD vzw.

  • Om u toegang te geven tot de ledenpagina bij het inloggen op de loginpagina via een veilig en geëncrypteerd wachtwoord.

  • Om u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen en cursussen binnen de kindertandheelkunde.

  • Om u als tandarts te identificeren.

  • Om het juiste tarief toe te passen bij congressen afhankelijk van het type lid u bent.

  • Om misbruik te voorkomen vragen we om een studentenkaart toe te voegen als u student bent, of certificaat op te laden bij inschrijving als u tandarts in pediatrie bent.

Opmerking: U kunt zich op elk moment uitschrijven als lid, we voorzien een uitschrijflink onderaan elke mail.

Waar worden deze opgeslagen?

Op de website van de BAPD vzw worden persoonsgegevens verzameld via formulieren. De persoonsgegevens die je via online formulieren verstrekt, worden opgenomen in de bestanden van de BAPD vzw - UZ Gent P8 dienst Pediatrische Tandheelkunde, Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent. Deze gegevens worden gebruikt om je de gevraagde dienst of informatie te kunnen leveren, om je te informeren over onze activiteiten en eventuele korting toe te kennen aan congressen. Je beschikt steeds over een recht op informatie, toegang, verbetering, schrapping en verwijdering van je gegevens. Je kan ons hiervoor contacteren op info@bapd.be.

Hoe beschermen we uw gegevens?

De BAPD vzw vindt het belangrijk dat uw gegevens op een veilige manier worden behandeld. Daarom maken we gebruik van diverse beveiligingstechnologieën en –maatregelen om uw gegevens op gepaste wijze te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, gebruik, verlies of openbaarmaking. We werken samen met een freelance webdeveloper en gespecialiseerd webhostingbedrijf. Via een beveiligde en geëncrypteerde verbinding kunt u betrouwen op een veilige bewaring van uw gegevens. Helaas is het uitwisselen van informatie via het internet nooit 100% veilig. Hoewel we er alles aan doen op de veiligheid van uw gegevens te vrijwaren, kunnen we dit zelf niet op absolute wijze garanderen.

Worden er cookies gebruikt?

Nee, er worden geen cookies gebruikt op de website.

Uw gegevens worden niet doorgegeven aan derden.

Tenzij wij juridisch verplicht zijn dit te doen, zullen wij uw persoonlijke gegevens niet doorgeven, verkopen, enz. aan derde partijen. Uw gegevens worden enkel intern gebruikt door de BAPD vzw. De vzw heeft alle mogelijke juridische en technische voorzorgen genomen om ongeoorloofde toegang en gebruik te vermijden.

Alleen Online Privacy beleid

Deze online privacy beleid is enkel van toepassing enkel op gegevens verzameld via de website en niet op verzamelde offline gegevens.

Uw toestemming

Bij het online inschrijven als lid of bij inschrijving voor de deelname aan een symposium op de website geeft u aan dat u akkoord bent met ons privacy beleid.

Veranderingen aan het Privacy beleid

Door het gebruiken van de website en als er wijzigingen komen over het privacy beleid, dan zullen die wijzigingen getoond worden op deze pagina, en/of verzonden worden via email om u op de hoogte te brengen van enige wijzigingen, waarbij u toestemming geeft aan ons privacy beleid.

Contact

Als u vragen heeft over dit privacy beleid dan kunt u ons contacteren via onderstaande gegevens:

BAPD vzw

UZ Gent P8

Dienst Pediatrische Tandheelkunde

Corneel Heymanslaan 10

9000 Gent

info@bapd.be